logo

Les Coves en blanc i negre.

Dijous 30 de desembre de 2021 els subscriptors de Tossal Gros han pogut recollir un exemplar gratuït de la nova publicació de la col·lecció "papers covarxins", es tracta del llibre "Les Coves en blanc i negre: recull de premsa 1840-1940", de Vicent Rocher.

Podeu llegir l'entrevista a l'autor en el següent enllaç:

Entrevista >>

Assemblea General Ordinària.

El passat dissabte 19 de gener de 2019 a les 19.00h, es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’Associació Cultural Tossal Gros, al Saló d’actes de la Caixa Rural de Les Coves. A continuació us oferim un resum dels punts tractats...

Llegir més >>

XXIII Jornades Culturals de la Plana de l'Arc.

Els dies 19, 20 i 21 d’octubre de 2018 es van celebrar a Les Coves les XXIII Jornades Culturals de la Plana de l’Arc, baix el títol “Pobles vius: aprenent del passat, construint el futur”.

Consulteu tota la informació en:

Més informació >>

Excursió de Pasqüeta.

Les Coves de Vinromà, 2 d'abril de 2018, dilluns de Pasqüeta.

11.00 Eixida dels participants des de la Font de Company
11.30 Arribarem al Molí de l'Om i ens menjarem l'esmorzar
12.30 Tornada

Els xiquets han d'anar acompanyats d'un adult o persona que es faça responsable.

Podeu vore el cartell complert ací.

Assemblea General Ordinària.

Des de Tossal Gros us volem informar que el pròxim dissabte 18 de novembre a les 17,30h al saló d'actes de la Caixa Rural de Les Coves tindrà lloc l'Assemblea General de l'Associació Cultural Tossal Gros (adjuntem ordre del dia).

L’assemblea servirà també per acordar si Tossal Gros, amb el suport de totes les persones, entitats i organismes interessats es farà càrrec de l’organització de les Jornades Culturals Plana de l’Arc 2018, les quals, seguint l’ordre de rotació, l’any que ve se celebrarien a Les Coves. Degut a la importància d’aquest punt, us demanem especialment l’assistència a la reunió.

L'Assemblea servirà també per tractar alguns dels temes importants per al futur de l'associació i, més concretament de la revista, i podrem rebre també les vostres opinions i valoracions. Us esperem!!

Podeu vore el cartell complert ací. I també l'ordre del dia.

Maestrat històric.

Diumenge 6 d'agost de 2017, a les 19.30 h. a la Casa de la Cultura.

Les Coves de Vinromà i el Maestrat històric en l'època medieval.

Intervendran:

  • Pascual Boira, historiador
  • Vicent Royo Pèrez, historiador i autor del llibre

Conferència amb motiu de la presentació del llibre "Els orígens del Maestrat històric", de Vicent Royo Pérez. El 1317, es funda l'orde de Santa Maria de Montesa i naix, aleshores, la comarca històrica del Maestrat. En endavant, la història dels pobles està marcada per la intensa dialèctica que s'articula entre senyors i vassalls, un itinerari en què s'alternen necessaris moments d'entesa i cruents episodis de lluita. Podeu vore el cartell complert ací.

Pujada al Tossal Gros.

Diumenge 21 de maig de 2017. Marxa a peu al Tossal Gros.

Horari previst:
8.00 Plaça Espanya
9.45 Mas del Centener. Esmorzar
11.10 Mas del Tossal Gros
13.00 Mas de Tarragó
13.45 Les Coves
Distància 18 km. Desnivell acumulat 600 m. Dificultat moderada/alta. Podeu vore el cartell complert ací.

Pujada conjunta del Club de Muntanya At-Zenet d'Atzeneta, i l'Associació Cultural Tossal Gros de les Coves de Vinromà.

I Trobada de la Valltorta.

Diumenge 23 d'abril de 2017. Marxa a peu als Tolls del Matà.
Eixida des d'Albocàsser - Les Coves - Tírig. Trobada conjunta a les 11.30 als Tolls del Matà amb recreació de les tècniques dels caçadors prehistòrics.

Eixida de les Coves:
7.30 Plaça Espanya
11.30 Tolls del Matà
14.30 Eixida després de dinar
Anada i tornada des del poble: 26 km. Podeu vore el cartell complert ací.

II excursió infantil Tossal Gros.

Els xiquets han d'anar acompanyats d'un adult o persona que es faça responsable.
Excursió a l'Ermita Sant Vicent
10.30 Trobada dels participants a la Plaça Espanya.
11.00 Arribarem a l'ermita i ens menjarem l'esmorzar.
11.30 Jocs tradicionals i gimcana amb monitors fins les 13.30.
Vos Esperem!!!!! Podeu vore el cartell complert ací.

Donació de medul·la òssia.

Us esperem a la xarrada informativa sobre la donació de medul·la òssia el dissabte 4 de març a les 19:00 al saló d'actes de la Caixa Rural de Les Coves de Vinromà.
Us informarem del poder que corre per les teues venes i de l'importància de ser solidaris donant medul·la òssia.
Podeu vore el cartell complert ací.

Les ombres de la Valltorta.

L’Associació Cultural Tossal Gros pensa fer alguns actes per a celebrar el 100é aniversari des de que es va fer públic el descobriment de les pintures rupestres de la Valltorta. Començarem el 21 de gener amb la presentació del llibre "Les ombres de la Valltorta" del bocassí Francesc Bellmunt Gil, al saló d’actes de la Caixa Rural.
Podeu vore el cartell complert ací.

Assemblea General Ordinària.

Des de L'Associació Cultural Tossal Gros es convoque a tots els socis i sòcies a l'Assemblea General Ordinària, que tindrà lloc el proper divendres 23 de desembre a les 19.00h, al saló d'actes de la Caixa Rural de Les Coves. En ella repassarem allò més destacat de l'any, revisarem l'estat de comptes, presentarem el pressupost del 2017 i debatrem aquelles propostes d'activitat cultural que us agradarien per a l'any vinent. Llegir més >>

IV Trobada Excursionista del Maestrat.

El diumenge 25 de setembre de 2016 tindrà lloc la IV Trobada Excursionista del Maestrat a les Coves de Vinromà. Aquestes trabades van començar l'any 2013, coordinades per Maestrat Viu i organitzades cada any per un poble diferent. Es van fer a Sant Mateu (2013), Benicarló (2014), Benassal (2105), i aquest any l’espai de trobada serà les Coves. Mentre que està previst que Peníscola sigue el lloc d’acollida l’any vinent i Vistabella del Maestrat, el 2018. Llegir més >>

Jornada sobre memòria històrica.

"Les veus del passat" és el títol de la jornada que organitza Tossal Gros per debatre i reflexionar al voltant de la recuperació de la memòria històrica al nostre territori.

La valuosa tasca que des de fa anys estan fent el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica del segle XX de Benassal (GRMH) serà el punt de partida per apropar-nos a la història recent dels nostres pobles i a la trascendència que aquesta recuperació de memòria té per a contruir el futur. Tindrem també l'ocasió de visitar l'exposició dels bombardejos de la Legió Còndor a l'Alt Maestrat, la qual ha recorregut ja diversos pobles i ciutats i arriba ara també a Les Coves. No us la perdeu!

Podeu vore el cartell complert ací.

Eixida excursionista al Barranc dels Horts.

El diumenge dia 29 de maig, Tossal Gros organitza una excursió pel Barranc del Horts, al terme d'Ares. Serà un recorregut d'uns 14 km. en el que podrem admirar els grans exemplars de roures i carrasques que hi ha a la zona.

Lloc d'eixida: 8:00 Plaça Espanya, a les Coves.
9:00 Aparcament entrada Barranc dels Horts.

Podeu vore el cartell complert ací.

Eixida a la Morería. Excursió per als més menuts.

Grup excursionista infantil Tossal Gros.

Dilluns 20 "Pasqüeta", 10.30 Plaça Espanya

Recorregut: 1,8 km. Carrer Sant Ferran, baixada al Camí Nou, baixada al riu, Molí la Maria, Moreria (esmorzar), pujada a la Cova la Campana, tornada per la Font de Company. Els menors vindran acompanyats per un adult.

Excursió Valltorta i visita Cova de la Saltadora.

Eixida que organitza el Grup Excursionista Tossal Gros a la Valltorta amb una visita a la Cova Saltadora.

Serà una ocasió immillorable per a visitar la cova Saltadora i vore les seues pintures al mòbil amb l'aplicació eArt...

L'Associació Cultural Tossal Gros renova la junta de l'entitat.

Després de 27 anys al capdavant de l'Associació Cultural Tossal Gros, la vella directiva s'ha acomiadat per donar pas a un grup més jove i amb moltíssimes ganes de treballar i de dur endavant projectes variats i interessants.

Associació Cultural Tossal Gros

Raval de València, 134

Les Coves de Vinromà

revista@tossalgros.es